Beton; perfect voor in de tuin

Beton maakt een comeback en wordt steeds vaker gebruikt in industriƫle interieurs en moderne tuinen. En dit is ook geen wonder. Beton kan in allerlei kleuren en uitvoeringen worden geleverd, het gaat erg lang mee en is sterk, kan alle weersomstandigheden zonder problemen weerstaan en is daarbij ook gunstig geprijsd. Beton is daarom een perfect materiaal om te gebruiken bij een renovatie van je tuin, en levert een interessant contrast met de begroeiing erom heen. Sierbeton Online heeft een breed assortiment van betonnen producten waarmee je je tuin nieuw leven in kunt blazen en hier vind je enkele tips voor inspiratie.

Betonnen elementen en stapelblokken

Als je een ophoging wilt maken in je tuin of een gedeelte wilt afbakenen, dan hoef je hier geen dure tuinarchitect voor aan te nemen. Met betonnen l-elementen, u-elementen of stapelblokken doe je dit makkelijk zelf. Je kunt ze in een eigen ontworpen vorm plaatsen en vult deze vervolgens simpelweg op met aarde. En omdat beton zwaar en sterk is, zal deze ophoging of afbakening tientallen jaren mee kunnen gaan zonder te beschadigen. Met stapelblokken kun je ook een schitterende muur bouwen, niet alleen met een modern uiterlijk maar ook met een karakteristiek uiterlijk door bijvoorbeeld voor getrommeld beton te kiezen. Beton is erg veelzijdig en ben je een beetje creatief, dan kun je er de meest originele tuinontwerpen mee realiseren.

Betonnen tuinmeubels en decoratie

Naast het ontwerpen van je tuin, kun je met beton ook je tuin verfraaien. Dit doe je door een mooi betonnen tuinbankje te plaatsen, een aantal bloempotten neer te zetten of een betonnen tafel met stoelen. Het grote voordeel hiervan is dat je het gewoon het hele jaar door buiten kunt laten staan zonder dat het beschadigd. En aangezien beton vrij zwaar is, zal het meubilair ook niet wegwaaien in een storm. Al deze voordelen ter zijde; de manier waarop beton vandaag de dag wordt uitgevoerd is ook gewoon heel erg mooi.