Als jij goed ondersteund wil slapen

Je slaapt toch niet in een kuil

We wonen in een cultuur waarin veel van ons wordt verwacht. Dagelijks moet je een topprestatie leveren, en daar moet je dus wel de energie voor hebben. Iets wat hierbij heel erg belangrijk is, is jouw nachtrust. Je moet comfortabel slapen; dat doe je dus in een goed bed met een goede matras. De meeste matrassen gaan na een paar jaar hol staan. Doordat het meeste gewicht in het midden van de matras belandt ontstaat hier een kuil. Zeg nou zelf; je gaat toch niet slapen in een kuil. Dat is het recept voor een doorwaakte nacht.

Slapen in serene stilte

Het liefste slapen mensen in een serene stilte. Wanneer je een matras koopt die voorzien is van een binnenvering kan je die stilte doorgaans wel vergeten. Wanneer jij je omdraait hoor je het geluid van springveren die tegen elkaar knakken en bewegen. Op die manier word je bij elke draai een beetje gewekt, waardoor je heel licht slaapt. Deze matrasvorm geeft dus wel ondersteuning maar absoluut geen comfort voor jou.

Elke veer in een zakje

Wil jij ondersteund slapen met een binnenveringsmatras maar heb je geen zin in springveergeluiden in je slaap, dan heb je een pocketvering matras nodig. Dit is een matrassoort waarbij de springveren ieder in een eigen zakje zitten waardoor ze niet tegen elkaar aan kunnen komen. Het geluid van je matras wordt daardoor gedempt, maar het comfort wat jij hebt is ongeëvenaard. Dat slaapt voor een heel acceptabele prijs heel comfortabel. Een dergelijke matras koop je bij een winkel die jou een optie biedt voor een periode proefslapen. Zo weet je zeker dat jij uitgerust wakker wordt in je eigen bed. En – als je bedpartner een beetje meehelpt – slaap je ook nog in een serene stilte.